21 Ekim 2018 Pazar

DİŞ HEKİMİ OLMAK

30 Mart 2018 Cuma 08:52 tarihinde eklendi | 1521 defa okundu

Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin BAYKUL, Diş Hekimliği Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süha TÜRKASLAN ve Protetik Diş Tedavisi AD öğretim üyesi Doç. Dr. Erdal EROĞLU ile 22 Mart Perşembe günü fakültemiz konferans salonunda Diş Hekimi Olmak konulu söyleşide biraraya geldiler.

Fakülte öğrenci temsilcisi Furkan Duman’ın Fakülte yönetimi ile birlikte düzenlediği etkinlikte hocalarımız diş hekimliği mesleğini tercih etme nedenlerini, mesleğe giden zorlu eğitim sürecinde yaşadıkları anılarını ve mesleki tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştılar.

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşide, mesleklerinde uzun bir tecrübe birikimine sahip hocalarımız öğrenim hayatlarındaki ve mesleki deneyimlerinde karşılaştıkları zorluklar ve bu zorlukların nasıl üstesinden geldiklerini, mesleğin güzel yanlarını diş hekimliği mesleğine ilk adımlarını atan öğrencilerimiz ile paylaştılar.

Öğrencilerimiz hocalarımızın tecrübelerinden kariyerlerinde izlemeleri gereken yol ve mezuniyet sonrası meslek hayatlarında neler ile karşılaşacakları konusunda bilgi sahibi oldular.

Fakülte öğrenci temsilcisi Furkan Duman da “hocalarımızın akademik kariyerlerini, tecrübelerini paylaştığı, diş hekimliği öğrencilerinin sorularına cevap aldığı ilk kez gerçekleşen bu söyleşide öğrenciler olarak hem hocalarımızı hem de mesleğimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Öğrenci arkadaşlarımız çok memnun kaldıkları bu etkinliğin devamını talep ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.