Yerli ve Milli Üretime SDÜ Desteği

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Ülkemizin 2023 vizyonu kapsamında yerli ve milli üretime katkı sağlayacak bir çalışma geliştirildi. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eroğlu’nun iki yıl süren yoğun çalışması sonucunda ortaya çıkan “14 adet diş modeli”, Türk Patent Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Diş Modellerinin Tasarımı Sadece SDÜ’ye Ait

“Tasarım Tescil Belgesi” ni almaya hak kazanan ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin eğitim sürecinde kullanacakları diş modellerinin tasarımı sadece Üniversitemize ait. Çalışma hakkında bilgi veren Doç. Eroğlu, “Morfolojik ve anatomik diş modelleri, ülkemizde ilk defa üniversitemizde bilgisayar ortamında 3D olarak hazırlandı. Bu üretim teknolojisi, modellerin hem üç boyutlu olarak hem de sanal ortamda eğitim materyali olarak kullanılmasına olanak tanıyor. Üretim protokolümüzün ilk basamağı olan bu modeller, öğrencilerimizin klinik öncesi uygulamalı derslerde eğitim materyali olarak kullanabilmeleri için hazırlandı. Nihai amacımız, artırılmış sanal gerçeklik ortamında eğitim materyali olarak kullanmak. Böylece öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız hasta üzerinde çalışmaya başlamadan sanal ortamda işlem yapabilecek.” dedi.

Yayın Tarihi: 31/08/2020